5-Daagse Cursus | 17,5 uur

SUMMER DEALS!

Boek nu je kitesurfles extra voordelig!
Voor een 5 daagse cursus betaal je nu € 449,- ipv € 519,- De lessen zijn gedurende het hele seizoen vrij in te plannen. De actie geldt voor al onze les locaties. 

Bij onze school zit een wetsuit inbegrepen in de prijs. Je hoeft dus niet bij elke les een wetsuit te huren bij onze school. 

Van €519,- Nú €449,-

De vijf daagse kitesurf cursus is de meest complete kitesurf cursus die wij aanbieden. In vijf dagen leer je de complete basis van het kitesurfen en een aantal gevorderde kitesurf technieken*. Ook oefen je een self-rescue in geval van een noodsituatie. Een goede basis is essentieel om veel plezier te beleven aan het kitesurfen en veilig op het water te gaan. Met de vijf daagse kitesurf cursus leer je  om upwind te kitesurfen en nog meer plezier aan de sport te beleven. Wil jij echt leren kitesurfen? Reserveer dan een vijf daagse kitesurf cursus en ervaar het gevoel om over het water te blijven surfen. Na het afronden van deze cursus, kun jij zeker een eigen kitesurfset kopen en helemaal zelfstandig kitesurfen op de mooiste plekken van de wereld!

Het programma van een vijf daagse kitesurf cursus**

Programma

Introductie van alle kitesurf materialen, de wind en het ‘wind-window’. De basis materialen van een kitesurfset bestaan uit de kite, bar, board en pomp. De kitesurf instructeur leert je deze allemaal veilig en zelfstandig te gebruiken. Daarnaast krijg je ook een wetsuit, harnas en helm tijdens de kitesurf cursus. Je leert ook over een aantal aspecten van de wind, zoals windrichting, windsnelheid en windvlagen. Dit zijn natuurlijk essentiele factoren in het kitesurfen. Na de uitleg en toelichting van alle materialen en de wind gaat de kite de lucht in en leer je de kite zelf besturen. Om voor de eerste keer de kite te besturen en de kracht van de wind te voelen is echt super gaaf!

Op de tweede dag ga je verder met verschillende oefeningen van het downwind bodydraggen en upwind bodydraggen. Het kan vandaag zo zijn dat de wind net wat sterker/zwakker is dan op je eerste lesdag. Daarom zul je met een kleinere/grotere kite gaan. Zo leer je omgaan met verschillende windomstandigheden en verschillende kite groottes. Zodra je alle bodydrag oefeningen succesvol hebt gedaan, kan het kiteboard erbij gehaald worden voor de waterstart. Het echte werk gaat beginnen!

Op de derde dag van de cursus ga je de waterstart verder perfectioneren en je eerste meters varen. De startpositie van de kite, je lichaamshouding en positie van je kiteboard zijn hierbij de aandachtspunten. Bovendien moet je de waterstart naar twee kanten kunnen doen. Op het eind van dag 3 is het doel om je eerste meters echt gestaan en gekitesurft te hebben!

Dag vier van de kitesurf cursus ga je de meeste tijd verder om verder te kitesurfen op halve wind, een ‘rakje’ wordt dit ook wel genoemd. Bedoeling is om dan weer op het zelfde punt aan te komen van waar je bent vertrokken. Aandachtspunten zijn de positie van je kite en bar verbeteren, je lichaamshouding en de vaarrichting van je kiteboard aanpassen. Ook staat er vandaag de self-rescue op het programma, daarbij leer je om jezelf uit een noodsituatie te redden.

Op de laatste dag van je vijf daagse cursus staan het upwind kitesurfen en een ‘sliding transistion’ op het programma. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om tegen de wind in op te kunnen kruisen, net zoals je met een zeilboot doet. Dit gaat nog beter en sneller als je ook de techniek van de sliding transition leert. Daarbij blijf je met de wissel van richting ten alle tijden boven het water, dit is een super fijn gevoel om helemaal zelfstandig te kunnen en zodra je dit beheerst kun je jezelf een echte kitesurfer noemen!vandaag de self-rescue op het programma, daarbij leer je om jezelf uit een noodsituatie te redden.

* na het succesvol afronden van alle onderdelen van de vijfdaagse kitesurf cursus behaal jij je IKO certificaat waarmee je overal ter wereld kunt aantonen dat jij zelfstandig kunt kitesurfen

** dit cursus programma kan in de praktijk afwijken in verband met wisselende weersomstandigheden en andere externe factoren 

Waarom de 5-daagse cursus? 

  • Zelfstandig kitesurfen na het succesvol afronden van de lessen
  • 3,5 uur goepslessen van maximaal 3 personen
  • Inclusief ‘self-rescue’ training
  • Professionele en enthousiaste kitesurf instructeurs
  • Les met de nieuwste kitesurf materialen van A-merken
  • Theorie van de wind en het ‘windwindow’
  • Uitleg van alle materialen en veiligheidssystemen
  • Alle basis en gevorderde technieken van het kitesurfen
  • Lessen zijn twee jaar geldig
  • Niet kitesurfen = een gratis les!

Waarom boek je lessen bij onze kitesurfschool?

– Wij werken met een “all-in prijs”, dus geen extra kosten voor wetsuits.
– Lessen starten 7 dagen per week, drie keer per dag.
– Elke jaar het nieuwste en beste materiaal. 
– Professionele en enthousiaste instructeurs.
– Eigen login waar jij zelf je lessen kunt beheren en inplannen.
– Annuleren van een les zonder extra kosten of het verliezen van je les.
– Vroegboek deal is het hele jaar in te plannen.

Goed om te weten is dat al onze cursussen en lessen 2 jaar geldig zijn. Waar wacht je nog op? Boek die eerste les!

Frequently

ASKED QUESTIONS

Q: Hoeveel wind is er nodig voor mijn kitesurfles?
A: Een les gaat door bij een basiswind van minimaal 12 knopen tot windvlagen van maximaal 28 knopen. De windrichting verschilt per locatie, basisregel is dat het aanlandige wind moet zijn.

Q: Wat moet ik meenemen naar mijn kitesurfles?
A: Zwemkleding, surfschoentjes en een handdoek, zonnebrandcrème en een zonnebril, drinken en een energy bar. Wij zorgen voor de rest! Wetsuit, trapeze, helm en lycra zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. 

Q: Wanneer hoor ik of mijn kitesurfles wel of niet door gaat?
Een dag voordat je les begint, ontvang je een sms en email of de les is goedgekeurd of afgekeurd. Wij maken deze beslissing op basis van windsnelheid, -vlagen, -richting en veiligheid.  

Q: Op welke dagen kan ik kitesurflessen boeken?
A: Bij onze kitesurfschool kun je 7 dagen per week kitesurflessen boeken. Lessen starten om 09:00 uur, 13:30 uur en 18:00 uur. Het kitesurfles seizoen is van medio april tot en met eind oktober.

OCHTEND LES

9:00 AM

MIDDAG LES

13:30 PM

AVOND LES

18:00 PM

5 Daagse cursus kitesurfen

De 5 daagse cursus is de meest complete cursussen die wij aanbieden. Na deze cursus ben je in staat om volledig zelfstandig heen en weer te varen met je kite en board. Je leert hier de complete basis van theorie, safety en het kitesurfen. Je kan nu makkelijk je eigen kitesurfset kopen en wij helpen je daar graag bij. En wees gerust want bij ons geldt niet gevaren = gratis les!

In de basis kitesurfles zal je level 1 en een gedeelte van level 2 van de IKO behalen. Het is erg belangrijk dat je de kite goed onder controle hebt voordat je te snel het board erbij pakt. Een goed begin is het halve werk. Wij zorgen dat je eerst zelfstandig en veilig met de kite om kan gaan. Na deze kitesurfles is het mogelijk om een vervolg kitesurfles of een meerdaagse cursus te boeken, waarbij je verder gaat waar je gebleven was en we de nadruk leggen op zelfstandigheid het leren van de waterstart. Waag je de eerste pogingen op het board en wie weet maak je al meteen je eerste meters! Iedereen bepaald zijn eigen tempo!