Certified

IKO CENTER

IKO Certified Center

Wij zijn trots om een IKO Kitesurfschool te mogen zijn. Dit houdt in dat wij aan de nieuwste en strengste eisen voldoen dat je van een kitesurfschool mag verwachten. 

  • Veiligheid op nummer 1
  • Gekwalificeerde en professionele instructeurs
  • Uitgebreide methodiek en stappenplan
  • De nieuwste kitesurfmaterialen
  • Een eenvoudig boekingssysteem voor al je kitesurflessen

Wat is IKO?

IKO staat voor International Kiteboarding Organization. Na het volgen van een lespakket kan je via ons een IKO Certificaat behalen. Zie dit als het behalen van je rijbewijs voor het kitesurfen. Zodra je de basisvaardigheden onder de knie hebt, kunnen wij een certificaat afgeven.

Een IKO certificaat kan handig zijn voor als je op vakantie bent en je wilt een kitesurf uitrusting huren. Een center zal altijd kijken of jou naam voorkomt in de database van het IKO. Via deze weg kunnen zij dan zien dat je inderdaad lessen hebt gevolgd en wat jou niveau is. Na een basis lespakket is jou niveau ook “basis”. Wil je dit ooit laten bijwerken naar een hoger level dan kunnen wij dit voor jou regelen. 

Wil je alvast even zien wat er in de lessen behandeld wordt? Download dan de PDF hiernaast even. Met een 3 daagse cursus doorloop je bijvoorbeeld de stappen 1A t/m 2L.
Soms blijkt dat je een geboren talent bent voor deze sport dan, gaan wij nog wel eens wat stappen verder. 😉