Frequently

Asked Questions

Vragen over mijn kitesurfles

Een les gaat door bij een basis wind van minimum 12 knopen tot maximum 28 knopen wind. De windrichting verschilt per locatie, hier geldt dat de windrichting aanlandig moet zijn. Verder moeten er geen extreme windvlagen en geen onweer voorspeld zijn. Heb je kitesurfles op zee? Dan zijn het getij en de golven ook van belang. 

Wij geven zeven dagen per week, drie keer per dag kitesurf lessen. Je kunt bij onze kitesurfschool elke dag starten met een kitesurf cursus. 

  • 09:00 – 12:30 uur
  • 13:30 – 17:00 uur
  • 18:00 – 21:30 uur

Elke dag tussen 16:00 en 18:00 uur bekijken wij de meeste recente weersvoorspelling en ontvang je een sms en email of de les is goedgekeurd of afgekeurd. Wij maken deze beslissing op basis van windsnelheid, windrichting en overige weersomstandigheden die invloed hebben op de veiligheid. Uiteraard willen wij niets liever dan alle lessen door te laten gaan! Als wij een les toch moeten annuleren, zetten wij ook de reden in het email bericht. En je kunt je les direct weer inplannen via je account.

  • Zwemkleding en een handdoek
  • Zonnebrandcrème en zonnebril
  • Wat te drinken en een energy bar

Ook adviseren wij om surfschoentjes mee te nemen om je voeten te beschermen tegen scherpe schelpjes. Wij zorgen voor de rest! Wetsuit, trapeze, helm en lycra zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. Surfschoentjes kun je bij ons in de winkel kopen of online bestellen. Het is natuurlijk ook goed om met je eigen wetsuit en trapeze naar de kitesurfles te komen.

Zorg dat je op tijd aanwezig bent voor de kitesurfles. Zeker als je een groepsles hebt in Kijkduin, is dit belangrijk. Als je les om 09:00 uur begint, dan raden wij aan om hier een kwartier van te voren te zijn.

Wij geven kitesurfles op de beste kitespots van Nederland. Op elke locatie hebben wij een kitesurfbus met alle benodigde materialen. Onze kitesurfbus staat altijd geparkeerd op de parkeerplaats van deze kite spots. De adresgegevens van deze parkeerplaats kun je terug vinden via ons hoofdmenu.

Indien wij je les annuleren, vanwege de wind- en/of weersvoorspelling, dan komt deze les direct terug in je account. Je kunt dan inloggen en de les opnieuw inplannen via je eigen portal, ‘mijn boekingen’, op onze website. 

Je kunt bij ons een les inplannen vanaf 12 jaar. Wij raden dan aan om een privé-les te boeken, omdat wij kinderen vaak niet in een standaard groeples kunnen plaatsen i.v.m. het grote gewichtsverschil. Wij kunnen iemand van 12 jaar niet bij iemand van 45 jaar inplannen met een groot verschil in gewicht. Kinderen hebben ook net andere aandacht en uitleg nodig als volwassenen. Om de kitesurflessen voor iedereen leuk, leerzaam en veilig te houden, adviseren wij om voor kinderen een privéles te boeken of ze samen met een leeftijdsgenootje te laten komen. Dan vinden ze het veel leuker en is onze ervaring dat zij ook vaker door gaan met kitesurfen.

Een les gaat door bij een basiswind van minimaal 12 knopen tot een maximale wind van 28 knopen. De windrichting verschilt per locatie, hier moet de windrichting aanlandig zijn. Bovendien mogen er geen extreme windstoten en geen onweersbuien voorspeld zijn. Is je kitesurfles op zee? Dan zijn ook het tij en de golven belangrijk.

Wij geven kitesurflessen zeven dagen per week, drie keer per dag. Je kunt elke dag starten met een kitesurfcursus bij onze kitesurfschool.

Elke dag tussen 16:00 uur en 18:00 uur controleren we de meest recente weersvoorspelling en ontvangt je een sms- en e-mailbericht of de les is goedgekeurd of afgewezen. We nemen deze beslissing op basis van windsnelheid, windrichting en andere weersomstandigheden die de veiligheid beïnvloeden. Natuurlijk willen we niets liever dan alle lessen laten doorgaan! Als we een les toch moeten annuleren, zullen we ook de reden in het e-mailbericht vermelden. En je kunt de les direct opnieuw inplannen via je account.

  • Zwemkleding en handdoek
  • Zonnebrandcrème en zonnebril
  • Iets te drinken en een energiereep

We adviseren ook om surfschoenen mee te nemen om je voeten te beschermen tegen scherpe schelpen. Wij zorgen voor de rest! Wetsuit, harnas, helm en lycra zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Surfschoenen kunnen in onze winkel worden gekocht of online worden besteld. Het is natuurlijk ook goed om naar de kitesurfles te komen met je eigen wetsuit en harnas.

Zorg ervoor dat je op tijd bent voor de kitesurfles. Vooral als je een groepsles hebt in Kijkduin, is dit belangrijk. Als je les om 09:00 begint, raden we aan om 15 minuten van tevoren hier te zijn. Het zelfde geldt voor de middag en avond lessen. Probeer ongeveer 15 minuten van te voren aanwezig te zijn. 

 
 
 
 
 
 

Wij geven kitesurflessen op de beste kitesurfspots in Nederland. We hebben een kitesurfbus met alle benodigde materialen op elke locatie. Onze kitesurfbus staat altijd geparkeerd op de parkeerplaats van deze kitesurfspots. Het adres van deze parkeerplaats is te vinden via ons hoofdmenu.

Als we je les annuleren vanwege de wind- en / of weersvoorspelling, wordt deze les direct teruggezet op je account. Je kunt dan inloggen en de les opnieuw plannen via je eigen portaal, ‘mijn boekingen’, op onze website.

Je kunt vanaf 12 jaar een les bij ons plannen. Wij raden aan om tussen de 12 en 14 jaar een privéles te boeken. Kinderen/Juniors kunnen wij vaak niet in een standaard groepsles plaatsen vanwege een groot gewichtsverschil. We kunnen iemand van 12 jaar ook niet samen laten lessen met iemand van 45 jaar met een groot gewichtsverschil. Kinderen en Juniors hebben ook iets andere aandacht en uitleg nodig dan volwassenen. Om de kitesurflessen leuk, leerzaam en veilig te houden voor iedereen, raden we aan om een privéles voor kinderen te boeken of om samen met een vriend te komen. Dan vinden ze het veel leuker en onze ervaring is dat ze ook vaker doorgaan met kitesurfen.

Windvoorspelling Windguru

Klik hier om naar www.windguru.com te gaan.

SHOW ME THE WIND!

Klik hier om naar de voorspellingen en actuele data te gaan.
Klik Hier

Vragen over mijn planning & boeking

Als je één of meerdere kitesurflessen hebt geboekt, dan kun je deze direct zelf inplannen via je account. Als je bent ingelogd, vind je een agenda en zie je de beschikbare dagen. Je kunt vanaf april tot en met november je kitesurflessen inplannen. We raden aan om direct al je lessen in te plannen, zonder dat daar te veel tijd tussen zit. Zie je op jou gewenste dag geen plekje meer? Bel ons dan even op, dan kunnen we nog een instructeur zoeken en je alsnog inplannen.

Door de weeks hebben wij de meeste instructeurs beschikbaar en is het ook rustig op de kitespots. Van maandag tot en met vrijdag heb je overdag dus de beste tijdstippen van de week. In het weekend kan het een stuk drukker zijn, wil je toch in het weekend kitesurfen? Dan moet je zorgen dat je dit op tijd inpland, wij adviseren dit in het hoogseizoen zeker twee weken van te voren al in te plannen.

Het kan zijn dat alle groepen en instructeurs al vol zijn en er geen plek meer is. Kun je niet inboeken op jou gewenste dag en wil je weten of die dag beschikbaar is of komt? Stuur ons dan even een verzoek per mail. Vermeld je boekingsnummer en naam en de datum en tijdstip dat je wilt inplannen. Dan zetten wij je op de reserve lijst.

Als je van ver moet komen en meer dan een uur aan reistijd hebt, snappen wij dat je wat eerder wilt weten of de les doorgaat. Zorg in dit geval dat je tenminste 24 uur van te voren zelf contact opneemt met ons. Dan kunnen wij de voorspelling bekijken en vermelden of de wind wel of niet goed is. Ook is het slim om voor vertrek zelf ook nog even te kijken naar de voorspelling van de wind via www.windguru.com. Twijfel je? Bel ons dan even!

Windvoorspelling Windguru

Klik hier om naar www.windguru.com te gaan.

SHOW ME THE WIND!

Klik hier om naar de voorspellingen en actuele data te gaan.
Klik Hier

Vragen over de wind en het weer

Wij maken onze beslissing altijd aan de hand van de website www.windguru.com. Je kan op deze website de windvoorspelling bekijken. Je gaat naar de website windguru.com daarna selecteer je linksboven een spot en dan klik je daar op. Vervolgens zie je een tabel met alle informatie. Zorg dat je deze informatie ook zelf leert lezen, zoals windsnelheid, windvlagen, windrichting, temperatuur, bewolking, neerslag en het verloop gedurende de dag en bereid je goed voor op je kitesurfles!

Met een minimum windsnelheid van 12 knopen en een maximum windsnelheid van 28 knopen gaan de lessen door. Uiteraard is de windrichting ook van belang en kijken wij ook naar het algemene weer qua regen, windstoten en of er onweer voorspeld is. 

Je kitesurfles gaat door bij een aanlandige windrichting. Dan is de wind het meest stabiel en heb je een veilige les. De wind moet dus altijd naar het land toe waaien en niet van het land af.

Als de wind en temperatuur goed zijn dan kan een les met regen zeker gewoon doorgaan. Nat word je toch en je hebt een wetsuit aan. Wil je liever verplaatsen naar een dag zonder regen? Geen probleem! Bel ons even op en dan helpen wij je om de les te verzetten! 

Overige vragen

Wij raden iedereen aan om surfschoenen te dragen tijdens de les. Er liggen vaak scherpe schelpen op het strand of in het water. Wanneer je dan een diepe snee krijgt in je voet, zul je de les vroegtijdig moeten afbreken. Kun je echt geen schoenen op tijd regelen voor je eerste les? Dan raden wij toch aan om sportschoenen o.i.d. mee te nemen die nat mogen worden. Surfschoenen koop je al vanaf €8,- 

Jazeker. Instructeurs vinden het vaak zelf ook leuk om de progressie van iemand bij te houden die ze al eerder les hebben gegeven. Je moet al je lessen inplannen via de portal en daarna kun je ons mailen met je naam en datum van inplanning en dat je graag bij iemand ingedeeld wilt worden. Dan regelen wij dat voor je op de achtergrond. 

Wij hebben een kitesurf winkel in Scheveningen: Shaka. Kom bij ons langs in de winkel en wij helpen je graag aan een wetsuit en trapeze. En natuurlijk aan een complete kitesurfset!

Shaka Kitesurfing is te vinden op de Vissershavenweg 62 in Scheveningen.

Ja! Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer + 31 (0) 634065661. Nemen wij niet op? Wij proberen altijd terug te bellen naar gemiste oproepen. Soms krijgen wij in het hoogseizoen zoveel telefoontjes dat het soms te druk is, dus vragen wij je om even een sms of whatsapp te sturen met een terugbelverzoek. Wij bellen je zeker terug!

Het antwoord is nee. Wij kunnen je helaas niet zomaar de gegevens geven van de kitesurf instructeur. Heeft hij of zij bijvoorbeeld foto’s van je gemaakt tijdens het kiten en wil je die graag hebben? Dan moet je na de les zelf met de instructeur gegevens uitwisselen. Ons bellen hiervoor is dus niet nodig.