Voor een goede kitesurfles is een goede kitesurf locatie essentieel. In eerste instantie vanuit veiligheidsoverwegingen. Ten tweede helpt een goede locatie natuurlijk ook om jouw zo snel mogelijk zelfstandig te leren kitesurfen. Een goede kitesurfles locatie moet voldoende ruimte hebben om jouw kitesurf materiaal voor te bereiden en op te tuigen. Een belangrijke regel is, is dat je minimaal drie keer de lengte van je lijnen afstand moet hebben van obstakels op het strand. In Nederland zijn er verschillende kitespots die hier geschikt voor zijn. De kitesurfschool geeft jou les op deze kitespots en kan jou daar veilig en verantwoord leren kitesurfen.

Voordelen van onze kitesurfles locaties

Vlak en ondiep water

Zonder grote golven en sterke stroming

Ruimtelijke omgeving zonder gevaarlijke obstakels

Les locaties

Kies bij het reserveren van jouw les de gewenste locatie. 

  • Alle locaties lenen zich uitstekend voor jouw eerste kitesurflessen
  • Met de meeste windrichtingen hebben wij een goede locatie
  • Heb je specifieke wensen, bijvoorbeeld als je juist les wilt in de golven om te leren waveriden? Laat het ons weten! Dan kunnen wij in overleg naar een andere locatie komen.

De allerbeste kitesurf spots van Nederland

Kijkduin, Oostvoorne en Schellinkhout zijn de allerbeste kitesurf locaties om te leren kitesurfen. Deze spots hebben namelijk vlak en ondiep water, zonder grote golven en sterke stroming, zo kun je het beste blijven focussen op de positie van de kite en het verbeteren van jouw kitesurf techniek. Een spot met ondiep water heeft als voordeel dat je ten alle tijden kunt staan. Dit geeft in de eerste fase van het kitesurfen een veilig en vertrouwd gevoel. Als het vertrouwen en het kitegevoel eenmaal daar is, leren we je natuurlijk ook om in het diepe water te gaan kitesurfen. Als je daar ook alle oefeningen Dit leer je allemaal bij de meerdaagse lespakketten van onze kitesurfschool. En zo word jij uiteindelijk een zelfstandige en zelfredzame kitesurfer!

Leren kitesurfen op zee

In Scheveningen hebben wij ook een locatie om te leren kitesurfen op zee. Daar leer je alles kitesurf technieken in de zee. Je leert hier meer over getijden, stromingen en andere aspecten van de zee. Je kunt hier direct je allereerste kitesurflessen starten of juist pas beginnen nadat je op vlak en ondiep water je eerste lessen hebt gevolgd. Dit is helemaal afhankelijk hoe jij zelf wilt leren kitesurfen en waar je uiteindelijk zelf het meest wilt gaan kitesurfen. 

Onze kitesurfschool heeft voor iedereen een mooie en veilige kitesurf spot om jou zo snel mogelijk te leren kitesurfen. Heb je een vraag over een van onze kitesurflocaties? Dan horen wij dat graag!